TYT Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

TYT Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

TYT, açılımı Temel Yeterlilik Testi olan ve lise son sınıf öğrencileri ile lise mezunu olmuş olan kişilerin üniversiteye girmeye hak kazanabilmek için girmeleri gereken YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 1.oturumudur. Mantıksal düşünme, akıl yürütme, değerlendirme ve düşünme temelli problem çözme becerilerini ölçmek üzerine tasarlanmış sorulardan oluşmaktadır.

TYT sınav süresi 165 dakikadır. Türkçeden 40, Sosyal Bilimlerden 20, Temel Matematikten 40 ve Fen Bilimlerinden 20 olmak üzere toplam 120 sorudan oluşmaktadır.

TYT, YKS puanının %40'ını etkilemektedir ve üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir sınavdır. TYT'ye çalışma şekilleri öğrencilerin kendi yetenek, beceri ve bilgi birikimine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fakat bütün farklılıklara rağmen tüm öğrencilerin uygulayabileceği ve uyguladığı takdirde başarı elde edeceği çalışma yöntemleri de vardır.

TYT’ye girecek olan adayların, TYT’ye çalışırken sınav sistemi hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olması, zamanı yönetmeyi öğrenmesi ve kendi eksik kaldığı konuları tespit edebilmesi oldukça önemlidir. Bunları yapabilen ve kendi bilgi birikimine, yetenek ve becerilerine uygun bir şekilde ders çalışan adaylar sınavda başarılı olmaktadır.

TYT’ye hazırlanırken bu adımları izleyebilirsiniz;

  • TYT için Plan-Program Hazırlayın
  • Çıkmış Soruları Çözün-İnceleyin
  • Bolca Tekrar Yapın
  • Günlük Paragraf Rutinleri Oluşturun
  • Uyku Düzeninizi Oluşturun
  • Kaynak Seçimini İyi Yapın
  • TYT Denemeleri Çözün

TYT’ ye Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

TYT üniversite hayali kuran öğrenciler için önemli bir sınavdır. İyi bir sonuç elde etmek için planlı çalışma gerektirmektedir. TYT’ye çalışırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  • TYT’ye girecek her adayın yapması gereken ilk şey hedef belirlemektir. Bir hedef belirlemek ve bu hedefin hayalini kurmak, sınava giren adaylara ders çalışma konusunda motivasyon sağlamaktadır. Belirli bir hedef doğrultusunda çalışmak, hedefsiz bir şekilde ders çalışmaktan daha kolaydır. Tüm çabanın sonunda ulaşılacak olan yeri bilmek ve bu yere dair hayaller kurmak TYT’ye giren adayların sınava çalışmalarını kolaylaştırmaktadır.
  • TYT’ye girecek her aday sınav sistemi hakkında bilgi edinmelidir. Sınav sistemini bilmek adayın sınava çalışırken izleyeceği yolu belirlemesinde yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda sınav sistemi hakkında yeterli düzeyde bilgi edinen adaylar belirsizlik hissini daha az yaşayacak ve kaygı seviyesi daha düşük olacaktır.
  • TYT’ye giren adayların sınavda sorumlu oldukları konuların başlıklarını öğrenip, bu konu başlıklarından hangisine ne kadar çalışmaları gerektiğini planlamaları gerekmektedir. Her aday kendi bilgi birikimini göz önünde bulundurarak sorumlu olduğu konulara belirli bir süre belirleyerek çalışırsa sınav öncesinde eksik olunan konu kalmamaktadır. TYT’ye giren adayların gerçekçi bir çalışma programına bağlı kalarak ders çalışması hem zaman yönetimi hem de çalışılan konuların verimli olması bakımından oldukça önemlidir.
  • Herkesin çalışma şekli farklıdır. Kimi aday okuyarak, kimi aday birisine anlatarak, kimi sessiz bir ortamda tek başına daha iyi ders çalışmaktadır. TYT’ye hazırlanan her aday kendi ders çalışma yöntemini belirlemeli ve en çok hangi çalışma şeklinden verim alıyorsa o şekilde çalışmalıdır. Öncelikli olarak nasıl çalışacağını bilmek hazırlık açısından önemli bir adım olmaktadır.
  • TYT’ye çalışırken planlı ve kişinin kendine uygun bir yöntemle çalışması gerektiği gibi mola verirken de düzenli olmak önemlidir. Çok uzun saatler ara vermeden çalışmak hem konsantrasyon sağlamayı zorlaştırmakta hem de sınava girecek olan adayları yormaktır. Her ders çalışmada düzenli ve kısa molalar vermek önemlidir. Molaların fazla uzun tutulması da ders çalışmaya geri dönmeyi zorlaştırmaktadır. Belirli aralıklarla kısa süreli molalar vermek, ders çalışmayı daha verimli hale getirmektedir.
  • TYT’ye girecek olan aday hem çalışma planını hem de çalışma yöntemini belirledikten sonra bu planı devam ettirmek için kendini zorlamalıdır. Yeterli süre boyunca her gün yapılan davranışlar alışkanlık haline gelmektedir. Her gün planlı bir şekilde ders çalışmak da bir süre sonra alışkanlık haline gelecektir.
  • TYT’ye giren adayların dönem dönem kendilerini ödüllendirmeleri yararlıdır. Adayın konu çalıştıktan veya yeterli miktarda soru çözdükten sonra keyif aldığı bir işle uğraşması, mutlu olacağı şeyler yapması motivasyonunu artırma konusunda destek olacaktır.
  • TYT’ye çalışırken daha çok verim alabilmek için iyi bir uyku düzenine sahip olmak oldukça önemlidir. Düzenli saatlerde uyuyup uyanan kişiler ders çalışırken daha çok verim almaktadır. Daha çok erken uyuyup sabah erken saatlerde kalkarak, zihnin en açık olduğu saatlerde tekrar yapması konuların akılda kalması için oldukça etkili bir yöntem olacaktır.
  • TYT’ye hazırlanan adayların fiziksel aktiviteler yapıyor olması da oldukça önemlidir. Uzun süre hareketsiz kalmak hem çeşitli sağlık sorunlarına hem de konsantrasyon sağlanmasının güçleşmesine neden olmaktadır. Fiziksel aktivite yapan adayların stres seviyesi azalmakta ve kendilerini daha dinç hissetmektedir. Bu şekilde sağlık sorunlarının da önüne geçmiş olacaktır.
  • TYT’ye hazırlanırken adayların stres ve kaygıyla tek başına mücadele edemediği dönemler olabilmektedir. Bu gibi durumlarda adaylar ailesinden, arkadaşlarından, öğretmenlerinden ya da profesyonel danışmanlık veren kişilerden yardım almalıdır. Sürekli yalnız kalıp stresi içinde büyütmemeye dikkat etmelidir.
  • TYT’ye çalışırken kaliteli sorular çözmek oldukça önemlidir. Kaliteli sorular çözebilmek için buna uygun kaynaklar seçilmelidir. Sınava girecek olan adayın konu anlatım, test ve deneme kitabı alırken bilen birine danışmasında yarar vardır. Bunun konu için birebir hazırlanmış videolar da vardır. Bunlardan da yararlanılabilir.
  • TYT’nin gerçekleşmesine 2-3 ay kaldığında bol bol deneme çözmek de başarı oranının yükselmesine olanak sağlar.

TYT Türkçe’ye Nasıl Çalışılır?

  • Plan Hazırlayın
  • Çıkmış Soruları Çözün
  • Paragraf için Özel Çalışma Yapın
  • Dil Bilgisi için Özel çalışması Yapın
  • Alan Denemeleri Çözün
  • Belli Aralıklarla Tekrar Edin

TYT Türkçe, TYT’den iyi bir sonuç almak isteyen tüm adaylar için oldukça önemlidir. TYT Türkçe testi sözcük ve söz öbeklerinde anlam, cümle anlamı, anlatım teknikleri ve düşünce geliştirme yolları, paragrafta konu-ana düşünce, paragrafta yapı, paragrafta yardımcı düşünce, sözcük türleri, tamlamalar, fiiller, fiilimsiler, ekler, sözcük yapısı, cümlenin ögeleri, fiil çatısı, cümle türleri, anlatım bozukluğu, ses bilgisi, yazım kuralları ve noktalama işaretleri konularından toplam 40 sorudan oluşmaktadır. Planlı bir çalışma gerektirmektedir.

TYT Türkçeye çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir.

TYT Türkçeye çalışmaya başlamadan önce plan oluşturulmalıdır. Oluşturulan bu planda bilinmeyen veya az bilinen konulara daha çok zaman ayırılmalıdır. TYT Türkçe konuları birbirlerinin devamı niteliğindedir. Konuları anlayarak ilerlenmek, bir sonraki konunun daha kolay anlaşılmasını sağlamaktadır.

TYT Türkçeye düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışan adayların öğrendikleri konuları test çözerek kalıcı hale getirmesi gerekmektedir. TYT Türkçe için paragraf soruları oldukça önemlidir. Bol bol paragraf sorusu çözmek ve kitap okumak TYT Türkçede başarılı olmayı sağlamaktadır. TYT Türkçe çalışırken dil bilgisi konularında da soru çözmek ve ezber yapmak gerekmektedir. Aynı zamanda TYT çıkmış soruların çözülmesi de adaylar için oldukça yararlı olmaktadır.

TYT Türkçeye çalışırken doğru kaynaklar seçilmelidir. Seçilecek kaynaklar alanında uzman kişilerin önerileri doğrultusunda belirlenmelidir. Soru çözdükten sonra doğru ve yanlışlar kontrol edilmeli, anlaşılmayan konular varsa tekrar gözden geçirilmeli ve yapılamayan sorular öğretmenlere sorulmalıdır. Eksik olunan noktalarda uzman kişilerden yardım almak yarar sağlamaktadır.

TYT Türkçeye çalışırken teknolojiden yararlanmak da adaylara fayda sağlamaktadır. Çeşitli platformlardan konu anlatım videoları izlemek, eğitim paketleri almak mümkündür. Ders çalışan başka kişilerin videolarını izleyerek motivasyon artırılabilmektedir. Tüm bunların yanında yeni nesil hazırlık kitaplarının soru çözüm ve konu anlatım videolarını izlemek, indirilip kullanılabilen uygulamaları varsa onları indirip kullanmak yararlıdır.


TYT Matematik Nasıl Çalışılır?

  • Plan Hazırlayın
  • Bol Bol Soru Çözün
  • Asla Pes Etmeyin
  • Başarının Tek Bir Yolu Olmadığı Unutmayın
  • Zamanınızı İyi Yönetin
  • Denemeyi Turlayarak Çözün
  • Başarı Sağladığınız Rutinleri Bırakmayın

TYT Matematik, TYT’den iyi bir sonuç almak isteyen tüm adaylar için oldukça önemlidir. TYT Matematik testinin konuları: Temel Kavramlar, Basamak Kavramı - Bölme ve Bölünebilme, EBOB – EKOK, Faktöriyel, Aralarında Asal, Asal Çarpanlara Ayırma, Rasyonel Sayılar, Birinci Dereceden Denklemler, Birinci Dereceden Bir ve İki Bilinmeyenli Eşitsizlikler, Mutlak Değer, Üslü İfadeler, Köklü İfadeler, Çarpanlara Ayırma, Oran Orantı, Özel Denklemlerin Çözülmesi, Problemler, Mantık, Kümeler, Kartezyen Çarpım, Fonksiyonlar, Merkezi Eğilim ve Yayılım Ölçüleri, Verilerin Grafikle Gösterilmesi, Permütasyon, Kombinasyon, Pascal Üçgeni, Olasılık, İkinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler, Polinomlar. Toplam soru sayısı 40'tır. Planlı bir çalışılma gerektirmektedir.

TYT Matematik çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha az stresle daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir.

TYT Matematik için çalışma planı oluştururken bilinmeyen veya az bilinen konulara ağırlık verilmelidir. TYT Matematik konularının ilki temel kavramlardır ve konular birbirlerinin devamı niteliğindedir. Konuları anlayarak devam etmek, bir sonraki konunun daha hızlı anlaşılmasını sağlamaktadır.

TYT Matematik çalışan adayların teknolojiden yararlanması da oldukça önemlidir. Çeşitli platformlardan konu anlatımları dinlemek, eğitim paketleri almak, ders çalışan başka kişilerin videolarını izleyerek motive olmak mümkündür.

TYT Matematik düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışılması gereken bir derstir. Test çözerek konuların unutulmaması sağlanmalıdır. Sınav gününden önce deneme çözmek de oldukça yararlıdır. Birden fazla kaynaktan soru çözmek görülen soru çeşitliliğini artıracağı için sınav başarısını da artırmaktadır.

TYT Matematik çalışırken kullanılacak kaynaklar alanında uzman kişilerin tavsiyesi doğrultusunda seçilmelidir. Kaliteli sorular çözmek önemlidir. Çözülemeyen soruların öğretmenlere sorulması ve gerekirse konu tekrarı yapılması gerekmektedir.


TYT Sosyal Bilimlere Nasıl Çalışılır?

  • Plan Hazırlayın
  • Bol Bol Soru Çözün
  • Ezber yapmak yerine kodlama yaparak konuları aklınıza oturtun.
  • Coğrafya çalışırken görsellerden yararlanın.
  • Zamanınızı İyi Yönetin
  • Denemeyi Turlayarak Çözün
  • Başarı Sağladığınız Rutinleri Bırakmayın

TYT Sosyal Bilimlerde adaylara toplamda 20 soru sorulmaktadır. Bu 20 sorunun 5’i felsefe, 5’i tarih, 5’i coğrafya ve 5’i de din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden gelmektedir. TYT coğrafya testinin konuları şunlardır: Doğa ve İnsan, Dünya’nın Şekli, Coğrafi Konum, Harita Bilgisi, Dünya’nın Hareketleri, Atmosfer ve Sıcaklık, Basınç ve Rüzgârlar, Nemlilik ve Yağış, İklim Tipleri ve Bitki Örtüsü, Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü, İç Kuvvetler, Dış Kuvvetler, Türkiye’nin Yer Şekilleri, Su Kaynakları ve Türkiye’nin Su Varlığı, Toprak ve Türkiye’de Toprak Türleri, Bitkiler, Türkiye'de Bitkiler, Beşeri Yapı, Nüfus ve Göç, Türkiye’de Nüfus, Yerleşme ve Göç, Ekonomik Faaliyetler, Bölge Kavramı ve Bölge Türleri, Kıtaların Keşfi ve Küçülen Dünya, İnsan ve Çevre, Doğal Afetler ve Toplum.

TYT tarih testinin konuları şunlardır: Tarih ve Zaman, İnsanlığın İlk Dönemleri, Orta Çağ'da Dünya, İl ve Orta Çağlar'da Türk Dünyası, İslam Medeniyetinin Doğuşu, Türklerin İslamiyet'i Kabulü ve İlk Türk - İslam Devletleri, Yerleşme ve Devletleşme Sürecinde Selçuklu Türkiye’si, Beyliklerden Devlete Osmanlı Siyaseti, Devletleşme Sürecinde Savaşlar ve Askerler- Beylikten Devlete Osmanlı Medeniyeti, Dünya Gücü Osmanlı, Sultan ve Osmanlı Merkez Teşkilatı - Klasik Çağda Osmanlı Toplum Düzeni, Değişen Dünya Dengeleri Karşısında Osmanlı Siyaseti, Değişim Çağında Avrupa ve Osmanlı, Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi, Devrimler Çağında Değişen Devlet - Toplum İlişkileri, Sermaye ve Emek - 19. ve 20. Yüzyılda Değişen Gündelik Hayat, 20.Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti ve Dünya, Milli Mücadele Dönemi, Atatürk İlkeleri ve Atatürk İlkeleri, İki Savaş Arasındaki Dönemde Türkiye ve Dünya, 2. Dünya Savaşı Sonrasında Türkiye ve Dünya, Toplumsal Devrim Çağında Dünya ve Türkiye.

TYT felsefe testinin konuları şunlardır: Felsefeyi Tanıma, Felsefe ile Düşünme, Felsefenin Temel Konuları ve Problemleri, Felsefi Okuma ve Yazma, MÖ 6. Yüzyıl - MS 2. Yüzyıl Felsefesi, MS 2. Yüzyıl - 15. Yüzyıl Felsefesi, 15. Yüzyıl - 17. Yüzyıl Felsefesi, 18. Yüzyıl - 19. Yüzyıl Felsefesi, 20. Yüzyıl Felsefesi. TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları ise şunlardır: Kuran-ı Kerim’in Anlaşılması ve Yorumu, Kuran-ı Kerim ve Akıl, Zekât, İbadet, Hz. Muhammed'in (SAV) Hayatı, İslam Düşüncesinde Yorumlar ve İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar.

TYT Sosyal Bilimler çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha az stresle daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir.

TYT Sosyal Bilimler çalışırken doğru kaynaklar seçilmelidir. Seçilecek kaynaklar alanında uzman kişilerin önerileri doğrultusunda belirlenmelidir. Soru çözdükten sonra doğru ve yanlışlar kontrol edilmeli, anlaşılmayan konular varsa tekrar gözden geçirilmeli ve yapılamayan sorular hakkında öğretmenlere danışılmalıdır. Eksik olunan noktalarda uzman kişilerden yardım almak her zaman olumlu sonuçlar doğurmaktadır.

TYT Sosyal Bilimler çalışırken teknolojiden yararlanmak da adaylara yarar sağlamaktadır. Çeşitli platformlardan konu anlatımları dinlemek, ders çalışan başka kişilerin videolarını izleyerek motive olmak mümkündür.

TYT Sosyal Bilimler çalışırken en önemli noktalardan biri de konuları ezber yapmadan anlayarak ilerlemektir. Konular öğrenilirken iyi bir temel atılmalı ve sonrasında bol bol soru çözülerek öğrenilen konuların unutulmasının önüne geçilmelidir. Sınava 2-3 ay kaldığında da deneme çözümüne ağırlık vermek başarı oranını artıracaktır.


TYT Fen Bilimlerine Nasıl Çalışılır?

TYT Fen Bilimleri, 6 biyoloji, 7 fizik ve 7 kimya olmak üzere toplam 20 sorudan oluşmaktadır. TYT Fizik Konuları şunlardır: Fizik Bilimine Giriş, Madde ve Özellikleri, Isı ve Sıcaklık, Basınç ve Kaldırma Kuvveti, Kuvvet ve Hareket, Enerji ve Hareket, Elektrik ve Manyetizma, Dalgalar, Optik.

TYT Biyoloji Konuları şunlardır: Yaşam Bilimi Biyoloji, Hücre, Canlılar Dünyası, Hücre Bölünmeleri, Kalıtımın Genel İlkeleri, Ekosistem Ekolojisi ve Güncel Çevre Sorunları.

TYT Kimya Konuları şunlardır: Kimya Bilimi, Atom ve Periyodik Sistem, Kimyasal Türler Arası Etkileşimler, Maddenin Halleri, Doğa ve Kimya, Kimyanın Temel Kanunları ve Kimyasal Hesaplamalar, Karışımlar, Asitler - Bazlar ve Tuzlar, Kimya Her Yerde.

TYT Fen Bilimlerine çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha az stresle daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir. Çalışırken planlı olmak ve disiplinli bir şekilde çalışmak başarı getirmektedir.

TYT Fen Bilimleri çalışırken az bilinen veya hiç bilinmeyen konulara ağırlık vermek gerekmektedir. Konuların iyi anlaşılması oldukça önemlidir. Konulara çalışırken sonradan konunun hatırlanmasını sağlayacak notlar tutmak yararlıdır. Çalışılan konuların internet üzerinden çeşitli platformlardan izlenecek videolar ile daha iyi öğrenilmesi mümkündür. Teknolojinin yararlı yönlerinden faydalanmak öğrencilerin işini kolaylaştırmaktadır.

TYT Fen Bilimleri konuları çalıştıktan sonra çözülen sorular sayesinde bilgilerin unutulması engellenmektedir. Alanında uzman kişilerin önerdiği kaynaklardan bol bol soru çözülmelidir. Birden fazla kaynaktan soru çözmek farklı soru stilleri görmeyi sağlayacaktır. Çözülen soruların kontrolü yapılmalı yapılan yanlışlara göre gerekirse tekrar konuya geri dönüp çalışılmalı ya da tutulan notlar okunmalıdır. Çözülemeyen sorular için öğretmenlerden yardım almak oldukça önemlidir. Uzman kişilerin yardımı ile konular daha hızlı ve daha doğru bir şekilde anlaşılabilmektedir.

TYT Fen Bilimlerine çalışırken daha çok verim alabilmek için iyi bir uyku düzenine sahip olmak önemlidir. Düzenli saatlerde uyuyup uyanan adaylar ders çalışırken daha çok verim almakta ve daha kısa sürede daha çok konu anlayabilmektedir.

TYT Fen Bilimlerine çalışırken saatlerce ders çalışmak konsantrasyon sağlamayı zorlaştırmakta ve verim almayı azaltmaktadır. Çalışma sonrasında adayların fiziksel aktiviteler yapması oldukça önemlidir. Uzun süre hareketsiz kalmak çeşitli sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Fiziksel aktivite yapan adayların stres seviyesi azalmakta ve kendilerini daha dinç hissetmektedir. Bu da daha iyi ders çalışmalarına yardımcı olmaktadır.

TYT’ye Çalışılmaya Kaçıncı Sınıfta Başlanmalıdır?

TYT’ye çalışmaya son sınıftan önce başlanmalıdır. TYT’de çalışılacak konuların çok olması ve öğrencilerin son senede hem okul dersleri hem de sınav konularına çalışması zor olduğu için 12. sınıftan önce TYT’ye çalışmaya başlamak yararlıdır. Öğrencilerin son senelerini baskından uzak, rahat bir şekilde geçirmeleri için 9. sınıftan itibaren sınavlara hazırlanmaya başlaması gerekmektedir. Bunun getirdiği en önemli avantajların başında konuların öğrenimi gelmektedir. Öğrencilerin konuları daha sonradan öğrenmeye çalışması yerine konuları işlerken tekrar ederek öğrenmesi büyük bir artı olarak kabul edilmektedir. Bu tarz bir çalışma aynı zamanda öğrencilerin süreç içerisinde kendilerini değerlendirmesine ve eksiklerini belirlemesine de yardımcı olmaktadır. Bu şekilde bir çalışma programı yapan öğrenciler aynı zamanda yaz tatillerinde de eksiklerini gidererek sınava uzanan süreçte başarılı bir çalışma süreci geçirebilmektedir. Erken çalışmanın bir diğer avantajı ise genele bakıldığında öğrenciler kitapların içine gömülmek yerine kendilerine daha fazla zaman ayırabilmektedir.

TYT’ye Hazırlanırken Günde Kaç Soru Çözülmelidir?

TYT’ye hazırlanan adayların günlük çözmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Genellikle günde ortalama 100-200 arasında soru çözülmesi ve soru çözerken eksik olunan konuların üstüne gidilmesi gerekmektedir. Sürekli iyi olunan konular hakkında soru çözmek, eksik kalınan konuların fark edilememesine neden olmaktadır. Birden fazla kaynaktan soru çözülmesi yararlıdır. Her ders için günlük çözülebilecek soru sayısı aşağıda listelenmiştir.

  • Türkçe için günde 70 soru çözülmelidir.
  • Matematik için 70 soru çözülmektedir.
  • Sosyal bilimler için 30 soru çözülmelidir.
  • Fen bilimleri için 30 soru çözülmelidir.

Yukarıda verilen soru sayısından daha fazla soru çözülmesi de yararlı olmaktadır. Adayların bol bol soru çözmesi ve farklı kaynaklardan farklı soru çeşitleri görmesi faydalıdır.

TYT’ye Çalışırken Hangi Kaynaklardan Destek Alınabilir?

Kaynak seçimi yabana atılacak bir konu değil ve önünüze gelen kaynağı satın almamalısınız. Kaynak satın almadan evvel işinde uzman olan kişiler ile iletişime geçmenizde büyük fayda olacaktır. 

Günümüzde teknolojinin her alanda yer almasıyla beraber hayatın bir vazgeçilmezi haline gelen teknoloji, sınavlara hazırlık aşamasında da karşımıza çıkmaktadır. Özellikle dershane türünden kurumlarda eğitim almak istemeyip, evde rahat bir şekilde çalışmak isteyen fakat nasıl çalışacağını bilemeyen öğrenciler için teknoloji tabanlı eğitim modülleri karşımıza çıkmaktadır. Bu konuda sağlam bir hazırlık yapmak isteyen öğrenciler için kolaylık sağlayan Fikoç’un geliştirdiği yapay zeka destekli koçluk platformu sayesinde öğrenciler haftalık planlama yapabilir, soru, deneme ve kaynak takiplerini kolayca görebilirler. Tek tıkla Fikoç’una ulaşabilirler. Amaç sadece rehberlik hizmeti sunmak değil, çözüm odaklı olarak birçok öğrencinin eksiği olan taktik, motivasyon, planlama gibi komplike bir eğitim sunmaktır. TYT-AYT kaynak önerilerini öğrencinin düzeyine ve kaynakların kalitesine göre belirlenir. Böylece öğrenci düzeyi düşük ise çözemeyeceği yayını alıp çözemediği için motivasyon kırıklığına gitmemiş olur. Aynı şekilde öğrencinin seviyesi yüksek ise seviyesinden düşük kaynaklar çözüp kendini sürekli tekrar etmemiş olur. Bu iki durumda da öğrenci kazançlı çıkmaz. Bu nedenle Fikoç’a yönlenmek çok daha iyi olacaktır.