Net Arttırma Taktikleri

Net Arttırma Taktikleri

Sınav süreci, hassas bir süreçtir. Özellikle hayalleriniz büyükse ve gerçekleştirme isteği ile yanıp tutuşuyorsanız, sınav süreci çok daha hassas bir hal alacaktır sizin için. Hassas bir süreçte adımlar sakince, düşünülerek atılmalı; yol ilmek ilmek dokunmalıdır. Acele ile ve düşüncesizce atılan adımlar sizi dönüşü olmayan yanlış yönlere yönlendirebilir.

Sınava çalışmaya başlamanın kısa süre sonrasında net arttırma çabaları gün yüzüne çıkmaktadır. Öğrencilere heyecan basmaktadır. Öğrenci hep kendi kendisini eksik görmektedir bu durumlarda. Net artışları yavaşladığında veya durduğunda öğrencide oluşan eksik ve yanlış çalışma hissi gerilemeye itmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bu yazımızda Net Arttırma Taktiklerine değinerek içinizi ferahlatmak istiyoruz.

Eylül- Aralık ayları arasında özellikle konuları yeni öğreniyorsanız netlerinizde büyük artışlar olduğunu fark edeceksiniz. Bu da sizi yeni konular öğrenmeye heveslendirecektir. Net artışları gerçekleştiğinde özellikle Eylül- Aralık aylarında, yeni konuları hızı arttırarak bitirmek yerine size olumlu dönüş sağlayan öğrendiğiniz konuları tam olarak pekiştirmeye çalışın. Çünkü insan beyni, öğrenmiş olduğu bilgileri pekiştirmediği sürece yeni öğrendiği bilgiler eski öğrenilmiş fakat pekiştirilmemiş bilgilerin yerine geçer. Bu durumda da netlerinizde gerileme gözlemlenebilir. Net artışları bazen de gevşemeye yol açmaktadır. Öğrencide fazla özgüven patlaması yaşanır ve çalışmalarını durdurur. Bu durumlarda da profesyonel destek alarak aslında Eylül- Aralık aylarında meydana gelen bu artışların normal olduğunu, daha çok çalışmanız gerektiğini kavrayabilirsiniz.

Net Arttırmak her öğrencinin isteğidir. Ama net artırmak basite alınacak kadar kolay değildir. Hal böyle olunca bu durumda profesyonel bir destek alabilirsiniz. Fi Koç Online Danışmanlık imkanlarımız sayesinde bu yolda asla yalnız kalmıyorsunuz. Haftalık görüşmeler yapıyoruz. Görüşme ve günleri de beraber kararlaştırıyoruz. Görüşmeler Skype üzerinden yapılıyor ve görüşmeler kayda alınıyor. Her şeyden önemlisi de haftalık ders çalışma planı ve aylık çalışma planı oluşturuluyor. Bu ve bunun gibi birçok imkândan eksiksiz bir şekilde faydalanmak istiyorsanız whatsapp iletişim hattımız olan 0850 308 16 18 veya panel link: www.fikoc.com.tr tıklayıp randevu alabilirsiniz.

Net Arttırma Taktiklerinden bir diğeri ise, sömestr tatilinde meydana gelebilecek olan düşüşü hiçe indirgemek için özellikle TYT kısmını gözden geçirip bol bol soru çözmek gerekmektedir. Hal böyle olunca hem netiniz eskisine göre çok yükselecek, hem iyice öğrenmiş olduğunuz bilgileri sınav gününe kadar asla unutmayacaksınızdır. Üstelik sömestr tatilinde TYT bittiği için yeni dönemde sadece AYT ye ağırlık vererek daha iyi sonuçlar elde etme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Net Arttırma Taktiklerinin bir diğer önemli hususu ise, özellikle son aylarda bol bol TYT- AYT denemeleri çözerek hangi konuda eksiğinizin olduğunun farkına varmanızdır. Bu durumda eksik olduğunuz konular açığa çıkacak ve tekrardan eksik olduğunuz konulara göz gezdirerek son birkaç günde dahi büyük patlamalar yaratabilirsiniz